Warhammer lördag!

Det finns väldigt många figurspel att välja bland på marknaden beroende på vilken tidsepok eller vilken fantasivärld man vill spela i. Den största aktören på marknaden är utan tvekan Games workshop med sina två flaggskepp Warhammer 40.000 och Age of Sigmar. Vill man spela framtid så väljer man Warhammer 40.000 och vill man spela fantasy så börjar man att samla på Age of Sigmar. Gillar du orcher så tänker du kanske att Age of Sigmar är nog min grej. Nja, orcher finns också i Warhammer 40.000 men där åker de runt i snabba, livsfarliga skrotbilar med kanoner på taken.

Vad är då hemligheten bakom Games workshops dominans i snart 30 år? Jag skulle vilja säga att det är det unika i att man har lyckats skapa en helt egen hobby, The Games workshop hobby där man kam samla, måla, läsa, spela eller bygga terräng. Det finns så mycket att utforska och utvecklas i. Världsbygget är också väldigt imponerande med en pågående tidslinje som skildras i hundratals böcker och noveller. Sen får vi inte glömma eventen, mästerskapen och det faktum att det finns spelare lite här och var.

Nån gång i månaden så samlas det Warhammerspelare i spellokalen som ligger vägg i vägg med butiken. Vi är nu åtta stycken figurspelsentusiaster som har startat en figurspelssektion inom spelföreningen Yinyang. Vi har spelmattor och terräng till minst 4 bord. Just nu spelas det mest Warhammer 40.000, planer finns på Age of Sigmar, Necromunda och kanske Frostgrave längre fram. Till sommaren hoppas vi kunna anordna en turnering om restriktionerna tillåter det.

Vi har gott om plats och tar gärna emot fler medlemmar. Tveka inte på att höra av dig till butiken för mer info.